BOKS! BOKS!

Heb je het idee dat je stoten wel harder kunnen? Probeer je boks-trainingen ‘ns af te wisselen met krachttraining, waarin je je specifiek richt op je stootkracht. Wij geven je 6 oefeningen om mee te beginnen.

6 krachtoefeningen voor sterkere stoten

  1. Trap bar deadlift
    Lijkt op een normale deadlift, maar de handvaten van een ’trap bar’ staan in een neutrale positie en zitten hoger dan bij een normale stang. Hierdoor kan je makkelijker je schouders en core stabiliseren tijdens de oefening.
  2. Close grip bench press
    Met deze oefening plaats je, ten opzichte van een normale bench press, minder druk op je schouders. Ideaal als je bokst, want boksen vraagt al veel van de schouders. Daarnaast duw je bij deze oefening krachtig je armen naar voren, wat weer doorwerkt in je stootkracht.
  3. Band pull apart 
    Een goede oefening om de bovenkant van je rug te trainen. Tijdens het boksen staan onze schouders vaak naar voren, met deze oefening trek je ze juist naar achteren: goed voor de spierbalans in de schouders.
  4. Swiss ball torso twist 
    De torsorotatie bij deze oefening is een goede manier om op harde hoekstoten te trainen.
  5. Pallof press 
    Met deze anti-rotatieoefening werk je aan een sterke core, en daarmee aan hardere stoten.
  6. Single arm landmine press
    Waarom deze oefening in het rijtje staat, spreekt voor zich. Zorg ervoor dat je explosieve stootbewegingen blijft maken!

Succes!

Reacties

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.