Wedstrijden Boxing Club Leiden

 

 

BOKS! BOKS!

Afgelopen zaterdag betraden meer dan dertig boksers het canvas bij Boxing Club Leiden. We kijken terug op dag vol spanning en sensatie, waarop meerdere boksers voor het éérst de ring instapten. Zo ook Frank: ‘Ik heb maar drie weken kunnen trainen, maar ben blij dat ik het heb gedaan’.

Sparwedstrijden
Klokslag drie uur, ringspeaker Jordy trapt de sparwedstrijden af. Onder begeleiding van scheidsrechter German betreden in totaal twaalf boksers de ring. Voor Ricardo, Lucas-Noah, Ali, Emre en Frank is het zelfs de eerste keer.

We spraken Frank na z’n wedstrijd: ‘Dit is nu al een van de mooiste ervaringen van mijn jaar,’ zegt hij opgelaten. ‘Ik had maar drie weken de tijd om te trainen, dat zorgt wel voor extra spanning vóór de wedstrijd. Uiteindelijk ging het conditioneel niet fantastisch, maar boks-technisch ben ik tevreden’

Tijdens de sparwedstrijden vochten er ook twee Zwolse boksers mee. Natnael en Abdelhay reisden naar de randstad om namens Boxing Club Zwolle hun debuut te maken – kuddo’s voor de twee strijders!

Officiële wedstrijden
Op de sparwedstrijden volgden de officiële wedstrijden, waarin onder andere Piet, Sabir en Roman vochten. Piet behaalde de winst, Roman en Sabir verloren helaas. Voor Sabir was het extra spannend: het was zijn eerste officiële wedstrijd. Na twaalf officiële partijen sloot het Boxing Club Leiden-team de dag af zoals half Nederland dat die avond deed: kijkend naar de kwartfinale tussen Nederland en Turkije.

Dit is de eerste blog in een nieuwe reeks. Houd onze Instagram in de gaten, want in de volgende blog geven we je meer nieuws over onze nieuwe podcast!

Reacties

Nog geen reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.